Live as if your were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever. (Mahatma Gandhi)

logo Game Case


Hou me op
de hoogte

Kies je rol

overzicht spellen

Wat laat je zien in de groep?

Iedereen heeft zo zijn of haar manier om in een groep aanwezig te zijn. Hoe beweeg jij je in een groep: wat laat je zien en wat houd je achter? In de loop der jaren heb je voorkeur gekregen voor een bepaalde rol in een groep. Die rol pak je vaak onbewust. Als je terugkijkt zie je dat je in je nieuwe team eenzelfde rol hebt als in eerdere teams.
En soms wordt er een andere rol van je gevraagd dan die je van nature vervult. Dan is het fijn om in een veilige omgeving te experimenteren met nieuw gedrag. De spelsimulatie Spiegelteam is de manier om dit in een veilige groep te doen.

Leren door spelen en reflecteren

Spiegelteam geeft je inzicht in je functioneren in een groep (spiegel van het nu) en biedt je de mogelijkheid te experimenteren met gedrag (venster naar de toekomst). Samen met een groep mensen krijg je de uitdaging om een school te bouwen in een derdewereldland. Behalve het bouwen zijn er nog andere activiteiten zoals het contact onderhouden met het dorp en de uitzendorganisatie, het halen van materialen en het zorgen voor voedsel. Kern is dat er vele activiteiten zijn die jullie als groep moeten oppakken en die een wisselwerking op elkaar hebben. De uitdaging is dat dit allemaal binnen de gegeven tijd gebeurt en dat het team ook in staat is tegenvallers en niet voorziene gebeurtenissen op te vangen. Deze uitdaging en spanning zorgen voor veel energie en humor.

We gebruiken Belbin teamrollen om je voorkeursrol in een groep inzichtelijk te maken.

Teamstarter

team

Dé groeispurt voor startende teams.

De Teamstarter, de naam zegt het al, is de eerste stap als je met elkaar gaat samenwerken. Een unieke combinatie van een game en het vertellen van verhalen. Die zorgt voor een groeispurt waarmee een team op weg kan.

Ruimte: spelend, luisterend en vertellend

Tijdens de training leren teamleden elkaar op een andere manier kennen. Via spel en verhalen. Met als doel het versterken van de kracht van het team en het benutten van elkaars kwaliteiten en ervaring. Games, spelvormen en verhalen creƫren ruimte en positieve energie, om spelend, luisterend en vertellend te ontdekken en te ervaren. Het zijn rijke manieren om inzicht te krijgen in wat er leeft. Het wordt helder waar het jou en de ander om gaat, wat je belangrijk vindt, vanuit welke motivatie en meerwaarde je jezelf verbindt met het gemeenschappelijke doel.

Verwacht geen: Verwacht wel: We gaan doen en ervaren, via spelbeleving en toegankelijke storytelling oefeningen.
En reflecteren, om ervaringen te vertalen naar inzichten.


De trainers: twee mensen, twee passies, één training.

Lisette: Tijdens verhalen staat de tijd stil. Met z′n allen rond het vuur. Er gebeurt iets. Bij de verteller, bij de luisteraar en tussen die twee. Ze openen. Ze wakkeren aan. Ze verbinden. Van mens tot mens. Van hart tot hart. Dat vind ik gaaf. Ik kan 1001 magische effecten noemen van verhalen, voor mij gaat de essentie over kijken met mildheid, humor en respect naar jezelf en naar de ander. Dat doet wat met het gevoel van veiligheid en vertrouwen in een team, een mooie basis voor samenwerking

Nettie: Het spelen van een game is intensief voor een team. De situatie is nieuw, onbekend en zonder historie. Er is geen bekende manier om de opdracht aan te pakken en ieder kan zijn natuurlijke rol innemen. Zonder tijd om alles door te denken gaat iedereen gewoon doen. De energie die vrij komt vind ik geweldig. Het is mooi om te zien dat elke game nieuwe inzichten biedt, in jezelf, in je teamgenoten en in de dynamiek die binnen het team speelt.

Download
de flyer voor meer informatie of maak een afspraak via: info@game-case.nl

Effectiviteit voor teams

vuurtoren

Hoe zou het zijn om met je team in een halve dag tot de kern van je team te komen?

Je gaat samen in een spelsimulatie de uitdaging aan. Het team moet het beste van zichzelf laten zien om goed resultaat te halen. Het is alsof je een project in een versnelde film ziet. In de simulatie gebeurt er precies wat er in het echt ook gebeurt. Alle gebruikelijke gedragingen komen naar boven. En omdat de situatie niet echt is, kan er vrijer gepraat worden over wat er gebeurde, hoe het beter kan en op welke onderdelen het heel goed ging.

Het mooie is dat je elkaar op een andere manier leert kennen en dat je lol hebt met elkaar.

Tijdens het intake gesprek bepalen we de behoefte van het team. Wat speelt er en waarover willen de leden in discussie met elkaar?
Ook de belevingswereld van het team wordt meegenomen in de keuze van de in te zetten spelsimulatie, zodat de gebeurtenissen tijdens het spel rechtstreeks vertaald kunnen worden naar hun echte werk.

Onderwerpen die bijvoorbeeld door een spelsimulatie worden aangestipt zijn: Na de workshop gaat het team naar huis met mooie inzichten, veel energie en ideeën hoe als team te groeien.

Informatie:
info@game-case.nl